Kunt u dit bericht niet goed lezen, klik dan hier.
 
 
 

Beste collega,

U bent van harte uitgenodigd voor de Talking Traffic Roadshow in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) op vrijdagochtend 25 januari aanstaande. Graag praten wij u dan bij over de uitrol van intelligente verkeerslichten (iVRI’s) in de regio. Én u gaat vanuit de bus, al rijdend op de N205 bij Schiphol, vooral zelf ervaren hoe Talking Traffic in de praktijk werkt. In deze uitnodiging vindt u het programma en informatie over de wijze van aanmelden, de locatie en achtergronden.

De bijeenkomst is bedoeld voor alle ambtenaren en bestuurders in de MRA die zich bezighouden met of geïnteresseerd zijn in Smart Mobility, Smart Cities en duurzame mobiliteit. Zeker niet alleen de in technische zin betrokken collega’s, maar ook bestuurders, medewerkers beleid, beheer en onderhoud, bestuursvoorlichters en adviseurs zijn van harte welkom om deel te nemen. Stuur deze uitnodiging dan ook vooral door naar collega’s voor wie Talking Traffic interessant kan zijn en laat het ze in de praktijk ervaren!

Programma 

9.00 uur Inloop
9.30 uur Start programma
  • Welkomstwoord door Elisabeth Post, gedeputeerde Mobiliteit provincie Noord-Holland, over de uitdagingen op het gebied van bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid en de rol die Smart Mobility hierin kan vervullen
  • Toelichting door Chris de Vries, directeur Beheer & Uitvoering provincie Noord-Holland, op de ontwikkelingen op het gebied van Smart Mobility in de MRA en het belang van iVRI’s en Talking Traffic voor de regio, de overall ambitie en de actuele stand van zaken
  • Toelichting door Caspar de Jonge, programmamanager bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, op de praktische toepassingen van Talking Traffic, de organisatie en uitdagingen. Daarnaast gaat Caspar in op de bredere digitaliseringsopgave voor overheden, vanuit de context van de Smart Mobility beleidsagenda van het ministerie
  • Toelichting van de marktpartijen op de keten van Talking Traffic
  • Bustour N205
12.30 uur Informele lunch en gelegenheid tot napraten en vragen stellen

Doe ook mee en kom Talking Traffic zelf ervaren op 25 januari!

Locatie: FOX Theater aan de Taurusavenue 18 te Hoofddorp.
Routebeschrijving: Vanaf station Hoofddorp is het 5 minuten lopen. Parkeren kan in de P&R garage direct naast het Novotel, dus niet onder het FOX theater zelf. Vanaf de parkeergarage is het ook 5 minuten lopen.

Graag tot ziens op 25 januari!

Met vriendelijke groet,

Jeannet van Arum
directeur Smart Mobility
Metropoolregio Amsterdam

Caspar de Jonge
programmamanager
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
 


Meer informatie
Samen met het Rijk, andere overheden en tal van marktpartijen werkt de Metropoolregio Amsterdam (MRA) aan Talking Traffic, met de landelijke uitrol van slimme verkeerslichten (iVRI's) als een van de belangrijkste pijlers. Talking Traffic biedt voordelen voor weggebruikers én wegbeheerders. Zo dragen we bij aan een verbetering van de doorstroming en de verkeersveiligheid, een afname van emissies en krijgen weggebruikers gedurende hun reis real-time op maat gesneden informatie. Op deze manier worden zij ondersteund tijdens hun rit en kunnen zij beter anticiperen op alles wat er onderweg gebeurt.

Denk bijvoorbeeld aan waarschuwingen voor wegwerkzaamheden, een file of ongeval op hun route, naderende ambulance of een afgesloten rijstrook. Maar ook: informatie over actueel beschikbare parkeerplaatsen en een adviessnelheid voor een groene golf.

Op de N205 bij Schiphol zijn de eerste intelligente verkeerslichten sinds dit jaar in werking. Landelijk nadert de teller - inclusief bestellingen - inmiddels 900 stuks. De ambitie is om in de komende jaren alle verkeerslichten in Noord-Holland en Flevoland te vervangen door een slimme variant. Beide provincies en een aantal gemeenten (o.a. Amstelveen, Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Hilversum) doen al mee. Andere regio's in ons land zijn eveneens nauw betrokken bij deze ontwikkeling.

Het evenement biedt de mogelijkheid om:

  1. De diensten van Talking Traffic zelf te ervaren tijdens een bustour. Onderweg doen we kruispunten aan die al voorzien zijn van iVRI's en ervaren deelnemers ter plekke hoe informatie real-time en op maat getoond wordt met behulp van de binnen Talking Traffic ontwikkelde diensten;
  2. Het gesprek aan te gaan over wat deze diensten kunnen betekenen voor de eigen organisatie en het dagelijks reizen van bewoners en werknemers;
  3. Na te gaan hoe we samen met deelnemende partijen binnen de regio en daarbuiten het verdere gebruik en de betekenis van deze diensten kunnen versterken.
Kijk op www.talking-traffic.com voor meer informatie over Talking Traffic en de verschillende diensten. Voor vragen kunt u contact opnemen met Marissa de Jong-Krul via marissa@spitz.nu.
 
 

Klik hier om u af te melden voor alle e-mails m.b.t. Roadshow Talking Traffic